• Language
Principalele aspecte pe care proiectul încearcă să le rezolve sunt legate de activitatea de cooperare transfrontalieră limitată ceea ce cauzează un nivel scăzut de experiență în rândul populației din zonele învecinate și conectivitatea scăzută între regiunile de frontieră. Există o distincție clară între regiunile din zona transfrontalieră care, deși se confruntă cu provocări comune, ating un grad de cooperare insuficient și neproductiv.

Prezentul proiect propune un model de cooperare inovatoare, bazat pe un portal web care permite publicului țintă din ambele țări să aibă acces la materiale educaționale comune, know-how și aplicații practice (materiale de laborator) menite să capteze interesul studenților, precum și al elevilor care sunt interesați să urmeze o educație tehnică. Portalul include de asemenea conținut tehnic recent, știri și informații cu privire la industria IT, precum și interconectarea absolvenților care lucrează în companii din zona de frontieră. Pe lângă furnizarea de informații cu privire la stadiul actual al tehnologiei în materiile abordate, portalul servește ca un instrument modern de învățare pentru elevi și studenți români și sârbi care vor avea acces la cursuri fără a fi prezenți în locul în care sunt ținute și în momentul specific au loc și pe care le pot vedea de câte ori le place prin accesarea portalului.

Proiectul include activități de cooperare, care nu ar putea fi realizate fără parteneriatul dintre cele două universități printre care se pot prezenta: definirea prelegerile și a materialelor educaționale înregistrate și postate pe portal; organizarea de întâlniri de ambele părți ale frontierei pentru gestionarea eficientă a proiectului, precum și pentru scopuri publicitare și de promovare; dobândirea hardware-ul necesar și a infrastructurii software pentru a pune în aplicare obiectivele proiectului; promovarea programei în rândul elevilor din zona de frontieră și atragerea acestora spre o educație tehnică.

Proiectul EduWebCast se referă în special la domeniul educațional, dar ideea de proiect ar putea fi extins ca o abordare comună pentru alte domenii de interes, cum ar fi centrele de turism, R & D, problemele de mediu și așa mai departe.